Schopenhauer remarca faptul ca la triburile germanice, atunci cind se luau hotaririle ce priveau viitorul imediat, erau invitate la Sfatul Batrinilor sau Adunarea Razboinicilor, in care participau NUMAI barbatii, si femeile, deoarece ele poseda capacitatea de-a vedea orizontul imediat. Barbatii pot gindi in viitor, pot anticipa si planui tot ce tine de acesta, insa atunci cind vine vorba de ceea ce au chiar sub nasul lor… sint total neputinciosi! pe cind femeia, nu este capabila sa anticipe decit imediatul, ceea ce este in jurul ei, acum si aici!

La fel de curios, la vechii greci femeile nu aveau voie sa participe la intrunirile barbatilor, pina nici macar la teatru, toate rolurile, chiar si cele ale femeilor fiind jucate de… barbati. La Japonezi se pastreaza aceasta traditie in teatru, ca si la greci.

La evrei femeile nu au voie sa intre in Biserica, rezervata numai barbatilor. obicei pastrat pina astazi, iar ca o mostenire in Biserica Crestina, femeile nu au voie sa intre in Altar.

In ceea ce priveste deosebirile dintre barbat si femeie Mark Twain are in Aventurile lui HuckleberryFinn o scurta descriere a vicleniilor sexului slab, atunci cind o femeie descopera ca sub fustele lui „Sally” se ascunde de fapt un… baietel, Huck! Femeia vine intotdeauna cu acul in ata, in vreme ce barbatul incearca sa bage ata in ac, iar atunci cind ii este aruncat ceva in poala, o femeie va deschide intotdeauna picioarele pentru a-l prinde, pe cind un barbat, le va inchide, o femeie va arunca totdeauna un obiect din umar, imprecis si stingaci, in vreme ce un barbat va face aceeasi aruncare din cot, tintind bine, de cele mai multe ori atingind obiectivul, o mostenire a vremurilor de odinioara cind era inca doar vinator…

 

NEDREPTE VREMURI! Cite i-au mai fost date bietei femei sa sufere….